Top name

Riley3

Riley Briggs Body Saloon 1938

De Riley die u hier ziet is een Riley Touring Saloon Briggsbody bouwjaar 1938

Deze wagen, BTR533, is één van de drie die overblijven van de 115 geproduceerde exemplaren.

BTR533 heeft de South Africa Rally 2008 meegereden en werd tot mei 2012 dagelijks gebruikt. Sindsdien is hij in België.

Specifiek deze wagen werd gebruikt in de populaire TV serie Foyle’s War, waar de hoofdrolspeler Inspector Foyle de Riley intensief heeft gebruikt in serie 22.

Een stukje history over het merk Riley.

As old as the industry, as modern as the hour

Riley is één van de oudste automerken. De historie begint aan het einde van de 19de eeuw, toen William Riley Junior begreep dat de textielmarkt op zijn terugweg was en dat het hoog tijd werd om in een andere industrie in te stappen. In 1890 kocht hij de succesvolle fietsenmaker Bonnick & Co Ltd. In 1896 veranderde hij de naam in Riley Cycle Co. Ltd.

Van 1899 to 1911 produceerde hij motor gedreven fietsen en motorfietsen zowel twee, drie als vierwielmodellen.

In 1903 hebben zijn zoons Percy, Victor en Allen de Riley Engine Company opgericht. Enige tijd later stapten ook zijn andere broers Cecil en Stanley in het bedrijf in.

Percy was de inventieve en getalenteerde ingenieur. De motoren en de versnellingsbakken genoten een zeer gunstige reputatie. Enkele van zijn uitvindingen zijn, de mechanisch aangedreven inlaatklep, het overlappen van de inlaat en uitlaatklep timing en verschillende verbeteringen aan de versnellingsbak.

Op het einde van 1906 werd de eerste echte auto geïntroduceerd. Deze had een 9hp motor met zijdelinks gemonteerde versnellingsbak en een ketting gedreven achter differentieel. Dit voertuig werd onmiddellijk een succes niet in het minst op de race circuits. Merkwaardig aan deze wagen was dat de wielen konden losgemaakt worden, wat een revolutie was in die tijd.

Riley besloot tot het oprichten van de Riley Motor Manufacturing Co. met als doel het fabriceren van auto’s.

Na wereldoorlog 1 in 1919 startte Riley door en introduceerde een 1,5 liter 11hp model. Terzelfdertijd werd het logo, de blauwe diamant, en de specifieke nu alom gekende radiatorgrill geboren.

Gedurende de jaren ’20 ontwikkelden de broers de Riley Nine Monaco, een model dat op vele punten baanbrekend was. Vooral de bouw van de motor is tot op de dag van vandaag aan Riley gekoppeld.

Het chassis van deze Riley nine werd de basis voor verschillende succesvolle modellen, zowel voor de openbare weg als op het circuit. We denken hierbij een de open Gamecock en Imp (2-zitter) and Lynx (4-zitter). Maar ook de Kestrel, Falcon, Merlin, 12/6 modellen, de open M.P.H., en de prachtige geloten Mentone, Kestrel, Falcon, en Adelphi. Riley maakte naam op het circuit door zijn ontelbare overwinningen.

In 1937 werd de Nine vervangen door de 1 ½ liter motor. Het inlaatsysteem werd geoptimaliseerd en de ophanging werd verbetert om de trillingen te reduceren. Het chassis werd steviger. Op dit chassis werd een groot aantal koetswerken aangeboden, de open Sprite 2 zitter en de gsloten modellen Kestrel, Falcon en Adelphi.

Dit alles kon echter niet verhinderen dat Riley in handen kwam van de Morris groep.

Riley stopte zijn productie in 1969. De merkrechten zijn vandaag in handen van BMW.